Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Žlutá cibule

Celý recept najdete rozepsaný níže. Rychlé a jednoduché recepty schraňujeme ve velkém. I když nás vaření baví, ne vždy mu můžeme věnovat větší množství času. A právě zapečená krkovice se řadí mezi naprosté rychlovky, alespoň co se doby přípravy týče. Oceňujeme i to, že třebaže jde o jídlo masové, smetanové a velmi syté, vyjde jedna porce na asi 82 korun :-) Suroviny na 4 porce:
  • 4 plátky krkovice
  • 1 kg brambor
  • 3 cibule
  • 400-500 ml smetany ke šlehání
  • olej
  • lžička drceného kmínu
  • sůl a pepř

  • Postup:
    Troubu začněte zahřívat na 180 °C. Brambory a cibuli oloupete a nakrájejte na plátky. Plátky krkovice zlehka naklepejte, osolte a opepřete. Vezměte si větší zapékací mísu, dno potřete olejem a začněte vrstvit. Nejdříve dno vyložte cibulí, na ni dejte osolenou a opepřenou krkovici a celé to zakončete vrstvou brambor. Brambory ještě osolte, posypte drceným kmínem a nakonec celý obsah zapékací mísy rovnoměrně zalijte smetanou. Pečte v předem vyhřáté troubě 1 hodinu.
    NÁŠ TIP:Před koncem pečení můžete povrch zasypat trochou strouhaného sýru. Celý recept najdete také na našem blogu >>>
    2 produkty
    Doporučené
    Od nejlevnějšího
    Od nejlevnějšího za jednotku
    Od nejdražšího