Celý recept najdete rozepsaný níže. Rychlé a jednoduché recepty schraňujeme ve velkém. I když nás vaření baví, ne vždy mu můžeme věnovat větší množství času. A právě zapečená krkovice se řadí mezi naprosté rychlovky, alespoň co se doby přípravy týče. Oceňujeme i to, že třebaže jde o jídlo masové, smetanové a velmi syté, vyjde jedna porce na asi 82 korun :-)
Suroviny na 4 porce:
4 plátky krkovice
1 kg brambor
3 cibule
400-500 ml smetany ke šlehání
olej
lžička drceného kmínu
sůl a pepř
Postup:
Troubu začněte zahřívat na 180 °C. Brambory a cibuli oloupete a nakrájejte na plátky. Plátky krkovice zlehka naklepejte, osolte a opepřete. Vezměte si větší zapékací mísu, dno potřete olejem a začněte vrstvit. Nejdříve dno vyložte cibulí, na ni dejte osolenou a opepřenou krkovici a celé to zakončete vrstvou brambor. Brambory ještě osolte, posypte drceným kmínem a nakonec celý obsah zapékací mísy rovnoměrně zalijte smetanou. Pečte v předem vyhřáté troubě 1 hodinu.
NÁŠ TIP:Před koncem pečení můžete povrch zasypat trochou strouhaného sýru.
Celý recept najdete také na našem blogu >>>