
Celý recept je uveden níže. Je to tak, máme pro vás recept na sezónní výpečky! Pečou se na černém pivu a švestkách a neodolá jim žádný masožravec. A co jako přílohu? Doporučujeme křupavé bramboráčky, s těmi chutnají výpečky nejlépe. Ze všech surovin uvaříte až 6 porcí, přičemž jedna vychází na cca 84 korun.
Suroviny na výpečky - 6 porcí:
Postup na výpečky:
Maso nakrájejte na kostky, stroužky česneku na plátky a cibuli na půlměsíčky. Všechno v pekáči promíchejte a přidejte koření v množství dle chuti. Troubu mezitím předehřejte na 170 °C, maso podlijte pivem a přikryté pečte asi 1,5 hodiny. 20 minut před koncem pečení přidejte vypeckované švestky nakrájené na čtvrtiny a maso odkryjte, aby se hezky zapeklo.
K výpečkům podávejte do křupava usmažené bramboráčky.