Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Žlutá cibule

Tento recept vznikl ve spolupráci s Rybí zahradou.

Suroviny na 4 porce:

  • 800 g sumečka afrického - filet s kůží
  • 250 g ječných krup
  • 50 g sušených hub
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 30 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sušené či čerstvé majoránky

Postup:
Sušené houby zalijeme litrem vody a přivedeme k varu. Necháme vařit na mírném ohni 10 minut, pak houby scedíme a vývar si schováme. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na oleji, aby změkla. Přidáme prolisovaný česnek a minutu mícháme. Přidáme kroupy a zalijeme houbovým vývarem. Kroupy vaříme do měkka.
Když jsou kroupy měkké, vývar necháme vyvařit, přidáme houby z vývaru, máslo, majoránku. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Sumečka nasolíme z obou stran, stranu bez kůže potřeme hořčicí a obalíme v mouce.
Předehřejeme pánev, přidáme olej a polovinu másla. Rybu položíme na rozpálenou pánev kůží dolů. Následně oheň stáhneme a pomalu opékáme cca 4 minuty. Rybu otočíme a necháme dopéct další 1-2 minuty. Následně přesuneme na talíř a necháme pár minut odpočinout.
Jednotlivé porce ryby servírujeme na svátečních talířích společně s houbovým kubou. K tomuto jídlu se skvěle hodí čerstvá petržel.

1 produkt
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího