Tento recept vznikl ve spolupráci s Rybí zahradou.
Suroviny na 4 porce:
Postup:
Sušené houby zalijeme litrem vody a přivedeme k varu. Necháme vařit na mírném ohni 10 minut, pak houby scedíme a vývar si schováme. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na oleji, aby změkla. Přidáme prolisovaný česnek a minutu mícháme. Přidáme kroupy a zalijeme houbovým vývarem. Kroupy vaříme do měkka.
Když jsou kroupy měkké, vývar necháme vyvařit, přidáme houby z vývaru, máslo, majoránku. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Sumečka nasolíme z obou stran, stranu bez kůže potřeme hořčicí a obalíme v mouce.
Předehřejeme pánev, přidáme olej a polovinu másla. Rybu položíme na rozpálenou pánev kůží dolů. Následně oheň stáhneme a pomalu opékáme cca 4 minuty. Rybu otočíme a necháme dopéct další 1-2 minuty. Následně přesuneme na talíř a necháme pár minut odpočinout.
Jednotlivé porce ryby servírujeme na svátečních talířích společně s houbovým kubou. K tomuto jídlu se skvěle hodí čerstvá petržel.