II. jakost
U produktů se mohou objevovat drobné vady. Zelenina a ovoce již nemusí být v té nejlepší kondici, např. mrkev může být zlomená, brambora již může mít pár vrásek atp. Víme, že v nedokonalosti je krása a proto dáváme šanci i produktům, které by jinde neobstály.
Jedná se o kusy s odlomenými stopkami, výrůstky, nepravidelnými tvary, škrábanci a jinými šrámy. Rozhodně se nejedná o nahnívající kusy, ale i tak je lepší tyto dýně zpracovat v kratším horizontu 1-2 týdnů, protože již nejsou v ideální kondici pro další uskladnění.
Dužina špagetových dýní se při uvaření nebo upečení rozpadá na nudličky podobné špagetám. Dají se pak využít do spousty jídel. Výborná je zapečená s čím vás jen napadne. Úžasná je také krémová polévka, kterou zaskočíte nejednoho jedlíka masa.
Foto špagetové dýně je pouze ilustrativní, skutečný tvar a zbarvení se může mírně lišit. Váha dýně na fotce je cca 1,5 kg.
Odrůda od Rakouské semenářské firmy ReinSaat, která semena produkuje v biodynamickém režimu. Dýně mají silnou dužinu a výbornou chuť. Při optimálních skladovacích podmínkách většina těchto dýní vydrží do dubna následujícího roku.