Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Lahůdková a jarní cibule

Smažená rýže s kimchi je netradiční recept, který vás ale dostane svými chutěmi i rychlostí přípravy. Kimchi nemusíte jíst jen jako přílohu a rizoto nemusí být vždy jen s hráškem :-). Ze všech surovin uvaříte 4 porce a jedna vychází na cca 90 korun.

Suroviny na 4 porce:

  • 400 g uvařené rýže, ideálně dlouhozrnné
  • 400 g kimchi
  • 4 vejce
  • 2 jarní cibulky nebo 1 pórek
  • 2 větší mrkve
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • nesolené arašídy nebo sezamová semínka na posypání

Postup: Nakrájejte jarní cibulku nebo pórek nadrobno, část zelených konců si dejte stranou a ty pokrájejte na větší kousky na závěrečné posypání. Připravte si wok pánev, rozpalte asi polovinu rostlinného oleje, vlijte do pánve vejce a půl minuty je opékejte a přitom stále míchejte. Když jsou vláčná, přendejte je stranou. Do pánve nalijte zbytek oleje, vsypte rýži a opékejte tak, aby byla zespodu křupavá a pak promíchejte a ještě pár minut opékejte. Pak vsypte mrkev nakrájenou na nudličky, 1-2 minutky opékejte, přidejte kimchi a jarní cibulku nebo pórek. Opět opékejte a přohřívejte. Nakonec dochuťte sójovou omáčkou a sezamovým olejem, a nakonec vložte vláčná vejce a vše dobře promíchejte. Podávejte posypané zbylými konci jarní cibulky a posypané arašídy nebo sezamovými semínky. Dobrou chuť!

1 produkt
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího