Smažená rýže s kimchi je netradiční recept, který vás ale dostane svými chutěmi i rychlostí přípravy. Kimchi nemusíte jíst jen jako přílohu a rizoto nemusí být vždy jen s hráškem :-). Ze všech surovin uvaříte 4 porce a jedna vychází na cca 90 korun.
Suroviny na 4 porce:
Postup: Nakrájejte jarní cibulku nebo pórek nadrobno, část zelených konců si dejte stranou a ty pokrájejte na větší kousky na závěrečné posypání. Připravte si wok pánev, rozpalte asi polovinu rostlinného oleje, vlijte do pánve vejce a půl minuty je opékejte a přitom stále míchejte. Když jsou vláčná, přendejte je stranou. Do pánve nalijte zbytek oleje, vsypte rýži a opékejte tak, aby byla zespodu křupavá a pak promíchejte a ještě pár minut opékejte. Pak vsypte mrkev nakrájenou na nudličky, 1-2 minutky opékejte, přidejte kimchi a jarní cibulku nebo pórek. Opět opékejte a přohřívejte. Nakonec dochuťte sójovou omáčkou a sezamovým olejem, a nakonec vložte vláčná vejce a vše dobře promíchejte. Podávejte posypané zbylými konci jarní cibulky a posypané arašídy nebo sezamovými semínky. Dobrou chuť!