Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Koření

Tento recept vznikl ve spolupráci s Rybí zahradou.

Suroviny na 4 porce:

  • 700 g (3 ks) kapřího skeletu
  • 900 g (2ks) kapří hlavy
  • 1 lžíce sekaných bylinek
  • 60 g másla
  • 1 šalotka či menší cibule
  • 2 mrkve, 1 petržel, 1/4 celeru
  • 125 ml smetany na šlehání
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 kuliček jalovce
  • 10 kuliček černého pepře
  • 4 bobkové listy
  • sůl, pepř, citrón (nemusí být)
  • rohlík nebo bagetu k podávání

Postup:
Skelety a hlavy omyjeme pod studenou tekoucí vodou a dáme vařit do hrnce s 1,5 l vody společně s divokým kořením (nové koření, jalovec, černý pepř, bobkový list). Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Následně vývar scedíme a skelety obereme.
Dvě třetiny másla rozpustíme v hrnci, zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Po 5-7 minutách přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a opékáme při ztlumené teplotě dalších 5 minut.
Zalijeme připraveným rybím vývarem, osolíme a čtvrthodiny vaříme.
Zeleninový základ rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém, který dochutíme smetanou, případně pár kapkami citrónové šťávy.
Zbylé máslo rozpustíme a pokapeme jím na šikmé plátky nakrájený rohlík. Poté dáme péct na plech vyložený pečícím papírem do trouby předehřáté na 180°C na 5-7 minut.
Na sváteční talíře nalijeme polévku, doprostřed dáme obrané rybí maso, dekorujeme kapkami smetany, sekanými bylinkami a rohlíkovými chipsy.

4 produkty
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího