Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Kukuřice a lusky

Níže najdete sepsaný kompletní recept. Uvařit si doma asijské jídlo není jen tak. Základem je vždy dobrá omáčka, jejíž příprava dá ale zabrat. Proto v Živině ve spolupráci se Štěpánem Návratem, majitelem restaurace Pru58 a Café Buddha, připravili různé asijské omáčky za vás. Jídlo jako z restaurace si tak uděláte doma za pár minut a za třetinu ceny.

Suroviny na 2 porce:

  • 400 g předvařených udon nudlí
  • Teriyaki omáčku (1/2 skleničky pro výraznější chuť, 1/3 skleničky pro míň výraznou chuť, třeba když vaříte pro děti)
  • 200 g tofu (nebo maso: kuřecí, kachní, hovězí...)
  • Zeleninu, co lednice dala (např. mrkev, pórek, červená cibule, výhonky nebo klíčky, paprika)

Postup:
Na plně rozpálené pánvi na nearomatickém oleji (použijeme slunečnicový nebo řepkový) orestujte tofu (nebo jakékoliv maso: kuřecí, kachní, hovězí) tak, aby bylo orestované, ale vevnitř ještě syrové či medium. Během přidávání dalších ingrediencí se tofu dostatečně ještě provaří. Poté přidáme předvařené udon nudle a zarestujeme je. Po minutě restování začneme přidávat jednotlivou zeleninu nakrájenou na 1-2 cm kousky. Dáváme po hrsti od každé. Pórek, mrkev, červená cibule, výhonky, paprika a další zeleninu, co lednice nebo sezóna dala.

Ještě před omáčkou přilejeme 1dcl vody a pak teprve Teriyaki omáčku. Přidáváme cca 1/3 -1/2 skleničky dle toho, jak výraznou chuť udon nudlí požadujete. Za občasného míchání necháme nudle se zeleninou v Teriyaki omáčce povařit. Kdo je omáčkový, nandavá udon nudle dříve, případně je necháme ještě chvíli zredukovat, pokud to máte rádi mazlavější.

Uběhlo sotva 15 minut a jde se servírovat. Teriyaki udon nudle zasypejte opraženým sezamem, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou nebo výhonky.

Celý recept můžete i s průvodným videem vidět na našem blogu: https://www.blog.scuk.cz/post/teriyaki-udon-nudle

1 produkt
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího