Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Ovoce a zelenina

Níže najdete sepsaný kompletní recept. Fazole patří na chleba! Přinejmenším ty bílé, ze kterých v kombinaci se zakysanou smetanou vykouzlíte úchvatnou pomazánku. Při nákupu doporučujeme sáhnout po těch velkých máslových. S žádnými bílými fazolemi ale chybu neuděláte.

Suroviny na 3-4 porce:

  • 2 plechovky bílých fazolí
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • šťáva z půlky citronu
  • 100-150 ml zakysané smetany
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup:
Fazole slijte a propláchněte. Všechny suroviny dejte do misky a rozmixujte tyčovým mixérem na jemnou konzistenci. Pro začátek pracujte jen se 100 ml zakysané smetany. Pokud by fazole pojmuly příliš mnoho vlhkosti, vmíchejte zbylou část. Případně přidejte ještě trochu olivového oleje. Pomazánku doporučujeme připravit s předstihem a nechat ji v lednici alespoň hodinu odležet. Chutě se tak lépe prolnou a celý zážitek bude intenzivnější. Podávejte nejlépe na dokřupava opečeném chlebu.

Celý recept najdete také na našem blogu >>>

1 produkt
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího