Níže najdete sepsaný kompletní recept. Fazole patří na chleba! Přinejmenším ty bílé, ze kterých v kombinaci se zakysanou smetanou vykouzlíte úchvatnou pomazánku. Při nákupu doporučujeme sáhnout po těch velkých máslových. S žádnými bílými fazolemi ale chybu neuděláte.
Suroviny na 3-4 porce:
Postup:
Fazole slijte a propláchněte. Všechny suroviny dejte do misky a rozmixujte tyčovým mixérem na jemnou konzistenci. Pro začátek pracujte jen se 100 ml zakysané smetany. Pokud by fazole pojmuly příliš mnoho vlhkosti, vmíchejte zbylou část. Případně přidejte ještě trochu olivového oleje. Pomazánku doporučujeme připravit s předstihem a nechat ji v lednici alespoň hodinu odležet. Chutě se tak lépe prolnou a celý zážitek bude intenzivnější. Podávejte nejlépe na dokřupava opečeném chlebu.