Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Žlutá cibule

Celý recept naleznete níže. Věděli jste, že vám zpracování celého kuřete zabere jen pár chvil a připravíte z něj klidně hned tři chutné recepty? V tomto receptu využijeme kuřecí prsa. K nim přidáme kapku smetany, něco listů špenátu a z brambor vytvoříme domácí gnocchi.

Suroviny na 4 porce:

  • 450 g brambor - varný typ B
  • 400 g kuřecích prsou (prsa z jednoho kuřete)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 120 g čerstvého nebo mraženého špenátu
  • 2 vejce
  • 80 g pšeničné hladké mouky
  • 80 g pšeničné polohrubé mouky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • řepkový olej
  • sůl a pepř

Postup:
V dobře osolené vodě uvařte brambory se slupkou do měkka. Nechte je vychladnout, oloupejte a do větší mísy nastrouhejte najemno. Přidejte hladkou i polohrubou mouku, vejce, sůl a vypracujte těsto. Těsto rozdělte na několik menších dílů, z každého uválejte váleček o průměru cca 1-2 cm a ten poté rozkrájejte na kousky široké 1 cm.

Teď si můžete s gnocchi trochu vyhrát - buď je nechte tak, jak jsou, nebo z každého kousku udělejte kuličku a pomocí vidličky vytvořte ikonický vroubkovaný vzor. Dejte vařit vodu, osolte ji a gnocchi přendejte do hrnce. K uvaření jim stačí jen pár minut. Že jsou hotové poznáte podle toho, že vyplavou na hladinu. Uvařené gnocchi dejte stranou.

Najemno nakrájenou cibuli opečte na troše řepkového oleje do zlatova. Přidejte nasekaný česnek a nechte ho v pánvi rozvonět. K cibuli a česneku dejte na kousky nakrájené kuřecí maso a dobře ho osolte a opepřete.

Špenátové listy důkladně propláchněte ve vodě a natrhejte na menší kusy. Jakmile je maso hotové, přidejte k němu špenát a nechte zavadnout. Nakonec přilijte smetanu, nechte společně krátce prohřát a dejte do pánve uvařené gnocchi. Vše dobře promíchejte a můžete podávat. Hotové jídlo můžete doplnit ještě o nastrouhaný sýr, ale skvělé jsou i jen takto spolu se smetanovou omáčkou.

**NÁŠ TIP: **
Těsto na gnocchi můžete před uhnětením ochutit česnekem, bylinkami nebo sýrem.

Celý recept najdete také na našem blogu >>>

1 produkt
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího