Tradiční švestková povidla vařená dle tradičních postupů. Taková jsou naše švestková.
Vzali jsme 300 gramů našich švestek ze sadů v Beckově a více než dva dny jsme je u nás doma na Moravě teplem redukovali. Výsledkem jsou hustá, báječně lepivá povidla, do kterých jsme nemuseli přidat vůbec nic. Žádný cukr, žádný zahušťovač, žádné dochucovadlo.
Jsou úžasně sladká a chutnají švestkověji než švestky samotné. Upečete s nimi ty nejlepší buchty. A omáčky. A s bramborovými plackami jsou neodolatelné...
Mošty, pyré a další produkty jsme začali vyrábět pod značkou Ovocňák v moštárně v Rudicích a od roku 2019 i na farmě v Beckově na Slovensku. Od dubna 2023 máme kompletně výrobu přesunutou na farmu, protože blíže našemu ovoci již ani být nelze. Vyrábíme převážně z ovoce a zeleniny od sadařů a pěstitelů z Moravy, západního Slovenska a v případě nepřízně počasí i okolních zemí. Asi třetinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme.