Naše pesto z medvědího česneku je ručně a šetrně vyráběné a zcela bez chemických konzervantů, aromat, lepku a GMO. Jeho součástí je i umeocet, který je vyráběn ze švestek umeboshi. Jedná se o zcela přírodní produkt, který neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva.
Medvědi si tuto bylinku oblíbili po zimním spánku, aby pročistili zažívací trakt a získali sílu do následujících dní. Tato jarní bylina voní jemně po česneku a přímo vybízí si na ní pochutnat. Můžeme jej použít klasicky do těstovin, nicméně najde uplatnění třeba do polévek, salátů, nádivek, k potření rozpečeného pečiva nebo třeba k sýru či klobásce. Velkou delikatesou je kombinace s pstruhem. A když není pstruh, tak třeba na plátek drůbežího nebo vepřového masa.
Před použitím doporučujeme promíchat do stejnorodé konzistence.