Co je to a co s tím?
Jahodová zavařenina je tradiční pochoutkou nejen pro malé mlsouny. V kombinaci s vanilkovým luskem se prolíná tradice s exotikou. Svojí krásně svěží červenou barvou nás vábí ochutnat. Kdo miluje jahody, sbíhají se mu sliny už jen při pohledu na skleničku, ve které je tato pochoutka dočasně „uvězněna“. Naše smysly se rozjedou na plné obrátky. A pak už nám nic nebrání si užít tento chuťový zážitek naplno. Jahodová zavařenina s jemným nádechem vanilky je nám průvodcem, třeba při snídani na čerstvém pečivu. Dále na palačinky, lívance, nejen k snídani. Můžeme z ní připravit výborný jahodový krém, tvaroh nebo přimíchat do jogurtu s ovesnými vločkami. Dále můžeme promazávat různé piškoty, korpusy, sušenky. Je základní surovinou pro milovníky koktejlů jak mléčných, sójových, tak je z ní možné namíchat skvělou limonádu. Kdo má rád sýry typu Chévre? Jahodová zavařenina zvýrazní jejich jemnou chuť.
Chévre se označují sýry z kozího mléka čistého nebo smíchaného s mlékem kravským.
A co ještě?
Ručně a šetrně v Čechách vyráběná jahodová zavařenina s vanilkou je bez chemických konzervantů, aromat, lepku, laktózy, ořechů a GMO.