Mirabelky se často zaměňují za plody jiných druhů slivoní. Je to ovoce bohaté na cukry, minerální látky a vitamíny. Jeho prioritou je vynikající chuť, která směle konkuruje mnohem známějším meruňkám. A džem vyrobený z BIO mirabelek umí překvapit.
Jak konzumovat BIO mirabelkový výběrový džem
V našich krajinách jsou džemy velmi populárním prostředkem, jak na dlouho uchovat ovoce a jeho chuť. Jak se džemy používají, víme už od mala. Nejčastěji je mažeme na chléb. Mirabelkový výběrový džem s úspěchem použijeme i do jogurtů, na palačinky, jako přísadu do müsli, buchet, lívanců, koktejlů, toastů nebo při výrobě dortů a zákusků. Plody mirabelek obsahují poměrně dost cukru. Diabetici by je proto měli konzumovat s rozmyslem.
Charakteristika
Mirabelky jsou oblíbeným ovocem zvláště u dětí a to pro svou lahodnou sladkou chuť. To ale není vše. Toto ovoce s příjemnou žlutou barvou totiž obsahuje také řadu vitamínů, minerálů a stopových prvků. V plodech mirabelek najdeme vitamíny skupiny B, vitamín C i E a také provitamín A. Obsahují větší množství draslíku, dále fosfor, vápník, hořčík a malé množství železa a zinku. Vláknina v ovoci obsažená přispívá ke správnému fungování trávicí soustavy.
Výrobek dodávaný ve vratném obalu: Obal není zálohovaný, ale až výrobek spotřebujete, můžete jej po domluvě se svou Organizátorkou vrátit umytý na výdejní místo. Naši řidiči při předání nového zboží čisté obaly převezmou a následně je vrátíme zpět výrobci, kde vše znovu využijí. Tímto krokem nám pomůžete šetřit životní prostředí. Vrácení obalu však není povinné.