Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.
305 Kč
101,67 Kč/kg
Pro doručení již pozítří
objednávejte do úterý 23:01
BIO
Pro doručení již pozítří
objednávejte do úterý 23:01

Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. Špaldové kroupy v kuchyni: osmažené na cibulce jako skvělá příloha k pokrmům, na přípravu špaldot (rizot), na obohacení salátů, do karbanátků, na zapékání, do polévek apod.
Víte že?
Jsme specialisti na zpracování špaldy. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992 a máme celou řadu špaldových výrobků (špaldota, mouky, otruby, krupice apod. ). Naše technologie nám umožňuje odebírat špaldu téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.
Recept: Dýňové kernotto, Špaldoto se špenátem a sýrem, Špaldové kernotto s pečenou zimní zeleninou.
Zajímavosti: Za původní ryzí špaldou...Špaldou to u nás začalo a pokračuje dodnes.

Hmotnost: 3 000 g
Složení: 100% špaldové kroupy BIO
Skladování: při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %
Trvanlivost: 3,5 měsíce
Baleno v: České republice
Certifikace: BIO
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 1 - Obiloviny obsahující lepek