Pšenice je obilovina bohatá na vlákninu a bílkoviny (z nich především lepek). To jí předurčuje skvělé pekařské vlastnosti - lepek ovlivňuje kynutí těst, jejich pružnost a dodává nadýchanost pečivu.Pšeničné zrno lze zpracovat domácím mletím na mouku nebo si jej můžete nechat naklíčit a obohatit svůj jídelníček o živiny a sílu z jeho klíčků. Vyzkoušejte také doměkka uvařené zrno jako přílohu k pokrmům. Naše pšenice je vypěstovaná v ekologickém zemědělství, bez chemie, bez zásáhů do přirozeného ekosystému. Šetříme tak přírodu kolem sebe i naše zdraví. Obiloviny zpracováváme u nás v PROBIO od zrna až po finální výrobek (mouky, krupice, kroupy,..). Naše technologie nám umožňuje odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.