Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Čaga neboli rezavec šikmý - se často využívá ve formě odvaru, prášku nebo tinktury.

Pro přípravu čajového odvaru se sušené kousky čagy vaří při nízké teplotě po dobu několika hodin, aby se uvolnily účinné látky. Její chuť je jemná, lehce zemitá s nádechem vanilky.

Dávkování a příprava:
Doporučená denní dávka činí 2 g, což odpovídá 1 čajové lžičce dvakrát denně, ideálně 20 minut před jídlem. Pro přípravu čaje se doporučuje použít jemně nebo hrubě rozemletou čagu. Je doporučeno zalít 1 čajovou lžičku 300 ml vroucí vody a nechat louhovat zhruba 5-10 minut. Pro zlepšení chuti lze přidat například med. Jemně rozemletý prášek lze také smíchat s vodou, kávou, mlékem, teplou čokoládou atd.. Čagu byste měli užívat maximálně po dobu 8mi týdnů. K jemnějšímu rozmělnění houby čaga se doporučuje použít hmoždíř nebo ruční mixér.

Hmotnost: 5 g
Složení: sušená chaga
Skladování: při pokojové teplotě
Trvanlivost: 1 rok
Země původu: ČR
Alergeny: Neobsahuje alergeny