Olomoucké tvarůžky jsou vyrobeny dle tradiční české receptury v Lošticích a dále lyofilizovány.
Lyofilizované Olomoucké tvarůžky mají ještě intenzivnější chuť, než jakou znáte.
Na výrobu 100 g lyofilizovaných tvarůžků připadá cca 260 g čerstvých tvarůžků.
Použití:
Prášek využijete, jako koření, dochucovadlo, nebo jen tak na chleba s máslem. Vynikající jsou v pomazánkách, ale taky cibulačce.
Hmotnost: 25 g
Složení: 100 % lyofilizované olomoucké tvarůžky (tvaroh, jedlá sůl - max. 5,5 %, mlékařská kultura, jedná sůl, uhličitan vápenatý)
Skladování: v suchu při teplotě do 25 °C, chraňte před přímým slunečním zářením, zamezte přístupu vzduchu pomocí zipp uzávěru
Země původu: Česká republika
Přídatné látky: E170 – Uhličitan vápenatý
Přídatné látky: E500 – Sodné uhličitany
Alergeny: 7 - Mléko
Energetická hodnota na 100 g/ml: 380 kcal
Tuky: 2,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 1,7 g
Sacharidy: 3,9 g
- z toho cukry: 3,9 g
Bílkoviny: 84 g
Sůl: 13,2 g