Pstruh lososovitý je chován na naší farmě v přírodních podmínkách. Vykupujeme jej ze sádek ve velikosti asi 15-20 cm a následně chováme v potoce na naší farmě (plocha je cca 4000 m²) ve vodě, která přitéka z lesa. Je krmen přírodním krmením.
Porážka probíhá v den expedice na centrální sklad. Usmrcování probíhá na jatkách v malém množství kusů porážky, omračující ránou a následně vykrvením, při větším množství kusů porážky v kádi elektrickým proudem. Vše dle podmínek SVSCR.
Čerstvý pstruh (filety) jsou ideální k úpravě na grilu, na pečení i smažení.
Je dodáván vakuově zabalen 1-2 ks dle velikosti, v balení o minimální váze 500 g , pstruzi rostou a nabývají na váze .
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.
Chcete rychle a jednoduše ochutit rybu či rybí pokrm? Použijte skvělou Rybí Bujónku.