Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Konečně poctivě a pečlivě tažený, s láskou vyčekaný demi-glace z farmářských surovin od dvou bratří Jardy a Honzy Váchových.

Gastronomická maturita z kuchyně Konečně vývar je dvacet čtyři hodin tažený a dvanáct hodin redukovaný vývar z hovězích, telecích a vepřových kostí obohacený o rajčatové pyré, červené víno a sušené švestky. Univerzální základ se silou pořádného chlapa, který obohatí každé jídlo.

Ať už vývar pijete, nebo z něj vaříte omáčky, pečete s ním maso či jím podléváte zeleninu, když máte demi-glace v lednici, nemusíte se bát, že by doma někdy měli hlad.

První kapitolu svého tažení napsali na chalupě, když pro své ženy a děti vařili italské rizoto. Bratři Jarda a Honza Váchovi už tehdy věděli, že v poctivé a zdravé kuchyni vývar nenahradíš. Proto v roce 2013 začali táhnout první české přírodní vývary ve sklenici, aby pomohli nejen svým ženám uvařit rychle zdravou večeři. Protože chlap se má postarat. Dodnes jim zůstalo odhodlání jít až na morek kosti – spolupracují jen s českými farmáři, znají původ každého kusu zeleniny i zvířete a do žádného z produktů Konečně vývar nepřidávají chemii nebo lepek. Všechny jsou proto vhodné i pro ty nejmenší členy rodiny a bezlepkáře.

Jarda a Honza doporučují demi-glace:
• jako pití, které doplní energii a dodá tělu veškeré živiny – stačí lehce zředit, ohřát a dosolit,
• jako základ do polévek a omáček,
• ke grilovanému či jinak připravenému masu.

Jak dlouho vydrží?
Výdrž máme, musí se ale trénovat! Vývary v lednici můžete uchovat až 90 dní od data výroby. Po otevření sklenice mají životnost zkrácenou na 24 hodin. Když se vyhnete tomu, aby se do vývarů cokoliv namáčelo, a při zavírání upevníte víko pořádně, vývar vám vydrží klidně o dva dny déle. Životnost demi-glace můžete prodloužit i tak, že ho v malých kostkách zamrazíte.

Skladování:
Vývary jsou zavařené pasterizací – tradiční metodou našich babiček, při které nejsou potřeba žádné konzervanty ani umělé přísady. Proto skladujte Konečně vývary v chladu do 8 °C.

Dodavatel připravuje hotovku z českého masa z malého, středního, ale i většího chovu. Maso z větších chovů se používá obvykle v době, kdy je z různých důvodů nereálné využít maso z menších chovů. Původ masa pravidelně kontrolujeme.

Hmotnost: 50 g
Složení: 99,9 % vývar z masa (hovězího a telecího), kostí (hovězích, telecích a vepřových), mrkve, cibule, celeru, petržele, švestek, rajského protlaku (rajčatový protlak, voda), červeného vína (oxid siřičitý) a koření
Skladování: do 8 °C
Země původu: Česká republika
Alergeny: 9 - Celer
Alergeny: 12 - Oxid siřičitý a siřičitany
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 38 dní