S Míšinou bílou čokoládou s jahodami zavzpomínáte na své dětství a babiččiny záhony plných jahod.
Tato čokoláda získala v roce 2019 stříbrnou medaili na prestižní mezinárodní soutěži International Chocolate Awards v Kodani.
V bílé čokoládě s jahodami se dokonale propojí chuť ovoce a nejkvalitnějších bobů. Poznej i ty nezaměnitelnou chuť pravé čokolády a potěš všechny svoje smysly.
Věděli jste, že:
Všechny Míšini čokolády jsou vyráběny metodou Bean to Bar, tj. vyrábí čokoládu přímo z kakaových bobů. A jak takový proces vypadá? Nejdříve si necháte dovézt ty nejlepší kakaové boby na světě, pečlivě je protřídíte, opražíte (různé boby vyžadují různou teplotu a dobu pražení), nadrtíte, odslupkujete a pak několik dní melete v melanžéru, mlýně s kamenným dnem a kamennými koly. Tak získáte kakaovou hmotu. Po odležení (staření), kdy ještě dobíhají započaté chuťové procesy, hmotu zahřejete, ochladíte a znovu zahřejete. Tomuto procesu se říká temperace a je to taková alchymie, kdy každý stupeň teploty hraje roli. Pak už jen rozpuštěnou ztemperovanou čokoládu nalejete do forem a po ztuhnutí vyklepnete a zabalíte. Dobře ztemperovaná čokoláda se krásně leskne a při odlomení hlasitě křupne.