Na výrobu 100 g lyofilizované zeleninové vegety připadá cca 570 g čerstvé zeleniny.
Lyofilizovaná vegeta je složena ze 100% české zeleniny bez přidaného cukru, konzervantů, barviv a jiných látek. Zelenina byla vypěstována v okolí Zábřeha a dále v ČR, ručně očištěna, hluboce zamrazena a dále pak lyofilizována. Chuť lyofilizované zeleniny je velmi intenzivní, aromatická a koncentrovaná. Zůstává ale zachována, jako u čerstvé zeleniny, avšak je intenzivnější co do chuti, tak i vůně.
Použití: Vegeta je velmi dobrým dochucovadlem, které použijete tam, kde chcete hodně zvýraznit chuť. Výborná je také v kombinaci s olivovým olejem, špetkou soli a kurkumou - takové pesto využijete při nakládání masa, či vegan surovin na gril.
Máme vyzkoušeno ve vlastní kuchyni použití do polévek, omáček, koření, na sýry, maso a zeleninu na gril, do hotových jídel, salátů, na pomazánky, do dipů.