Konečně poctivý a pečlivě dvakrát tažený přírodní kuřecí vývar z farmářských surovin od dvou bratří Jardy a Honzy Váchových. Receptura vznikla ve spolupráci s nejslavnějšími kuchařkami všech dob – babičkami. Konečně Kuřecí consommé je jemně solený dvakrát tažený kuřecí vývar z prémiových kuřat z etického chovu z farmy v Červeném Hrádku. Po prvním tažení z pečených kuřecích kostí je Konečně kuřecí consommé čištěné vyšlehaným bílkem, aby zbyl pouze vývar čistý jako duše ryzího chlapa. Díky plné a zároveň jemné chuti stačí mírně solené consommé pouze ohřát a můžete ho rovnou pít.
Ať už consommé pijete, nebo z něj vaříte italské rizoto, polévku či jím podléváte maso, když máte Konečně vývar v lednici, nemusíte se bát, že by doma někdy měli hlad.
První kapitolu svého tažení napsali na chalupě, když pro své ženy a děti vařili italské rizoto. Bratři Jarda a Honza Váchovi už tehdy věděli, že v poctivé a zdravé kuchyni vývar nenahradíš. Proto v roce 2013 začali táhnout první české přírodní vývary ve sklenici, aby pomohli nejen svým ženám uvařit rychle zdravou večeři. Protože chlap se má postarat. Dodnes jim zůstalo odhodlání jít až na morek kosti – spolupracují jen s českými farmáři, znají původ každého kusu zeleniny i zvířete a do žádného z produktů Konečně vývar nepřidávají chemii nebo lepek. Všechny jsou proto vhodné i pro ty nejmenší členy rodiny a bezlepkaře.
Jarda a Honza doporučují kuřecí consommé:
• jako rychlou a zdravou snídani, která zahřeje a dodá energii,
• jako základ do polévek a omáček,
• k podlévání masa a zeleniny,
• jako zdravý a přírodní doplněk stravy,
• po sportovním výkonu pro rehydrataci a doplnění energie.
Trvanlivost: výdrž máme, musí se ale trénovat! Vývary v lednici můžete uchovat až 60 dní od data výroby. Po otevření sklenice mají životnost zkrácenou na 24 hodin. Když se vyhnete tomu, aby se do vývarů cokoliv namáčelo, a při zavírání upevníte víko pořádně, vývar vám vydrží klidně o dva dny déle.
Skladování: vývary jsou zavařené pasterizací – tradiční metodou našich babiček, při které nejsou potřeba žádné konzervanty ani umělé přísady. Proto skladujte Konečně vývary v chladu do 8 °C.
Dodavatel připravuje hotovku z českého masa z malého, středního, ale i většího chovu. Maso z větších chovů se používá obvykle v době, kdy je z různých důvodů nereálné využít maso z menších chovů. Původ masa pravidelně kontrolujeme.