Camu camu jsou bobule stromu rostoucího v deštné části amazonského pralesa. Samostatně se nekonzumují kvůli jejich charakteristické kyselé chuti. Používají se přímo na výrobu doplňku stravy ve formě prášku nebo k výrobě nápojů. Podobně jako acerola se pyšní jedním z nejvyšších obsahů nejznámějšího antioxidantu na světě - vitaminu C.
Náš prášek camu camu je v BIO kvalitě.
Účinky vitaminu C:
pomáhá chránit buňky před oxidativním stresem (antioxidant)
podporuje imunitu
snižuje míru únavy a vyčerpání
přispívá k normální funkci nervové soustavy, která ovládá činnost všech orgánů v těle
přispívá k vyrovnanému energetickému metabolismu
přispívá k normální psychické činnosti, zahrnující schopnost koncentrace, učení, paměti a myšlení
Doporučené denní dávkování:
1-2 čajové lžičky denně (3-5 g).Prášek rozmíchejte ve 150–200 ml vody nebo libovolném nápoji. Přidat ho můžete i do smoothie.
Věděli jste, že?
1 čajová lžička prášku z camu camu s obsahem 161,8 mg vitaminu C vám pokryje nad rámec denní doporučenou dávku tohoto vitaminu. Doporučuje se lidem se sníženou imunitou a kuřákům, kteří mají zvýšenou potřebu vitaminu C.
Upozornění: Doplněk stravy. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Ukládejte mimo dosah dětí. Doplněk stravy neslouží jako náhrada pestré stravy. Nevhodné pro děti do 3 let.