Že se dá žitná mouka použít nejenom na chleba, ale i na výborné perníčky, můžete vyzkoušet právě teď.
Proč jsme zvolili žitnou mouku?
- Protože chuť žita je v perníčcích plná zemitá. A taky proto, že žito obsahuje zdravou vlákninu, vitamíny B a E a méně lepku než pšenice.
- O žitu se také píše v souvislosti s lysinem – esenciální aminokylseninou
- kterého obsahuje vyšší množství.
- Perníčky jsme před pečením více než 12 hodin fermentovali. Fermentace dodává jídlu vyšší nutriční hodnotu, zvyšuje se jeho stravitelnost a využití živin.
- Perníčky pečeme do křupava, výborné jsou jen tak nebo je můžete slepit marmeládou a nebo taky nazdobit bílkovou polevou.
Výrobce: PRO-BIO, obchodní společnost s r.o.
Hmotnost: 100 g
Složení: BIO mouka žitná chlebová, BIO cukr třtinový moučkový, BIO máslo, BIO vejce, BIO med, BIO mouka žitná celozrnná, BIO koření perníkové 1,2 %, BIO skořice mletá, soda, sůl mořská
Skladování: v suchu, do 20 °C
Země původu: ČR
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 1 - Obiloviny obsahující lepek
Alergeny: 3 - Vejce
Alergeny: 7 - Mléko