Chlorella je cenným zdrojem biologicky aktivních látek, antioxidantů a chlorofylu. Naše chlorella (Chlorella pyrenoidosa) má dezintegrované neboli narušené buněčné vazby, což zaručuje vysokou vstřebatelnost zejména vitamínu B12, aminokyselin a omega–3 mastných kyselin. Díky šetrné metodě sušení je zaručeno maximální množství a kvalita mikronutrientů.
Naše chlorella pochází z ekologického pěstitelství. Je bohatým zdrojem chlorofylu: 2347 mg/ 100 g, který se vyskytuje jako přírodní barvivo v živých rostlinách.
Chlorella podobně jako spirulina je jedním z nejbohatších zdrojů kvalitních rostlinných bílkovin. Obsahuje až 60 g/100 g.
Původ a kultivace
Naše chlorella je pěstována a šetrně zpracovávána v Taiwanu, kde má nejpříznivější podmínky pro růst. Jedná se o oblast s nízkým výskytem těžkých kovů, které na sebe chlorella váže a s velkým množství sluneční energie, kterou absorbuje.
Naše chlorella je 100% bezpečná a čistá v organické kvalitě. Čistotu pravidelně kontrolujeme – u každé šarže provádíme nezávislé laboratorní testy na těžké kovy, plísně a zbytkové pesticidy.
Doporučené dávkování: 8–12 tablet denně. Žvýkat nebo polykat celé s vodou 2–3krát denně, ráno ideálně nalačno. Doporučujeme chlorellu užívat společně se spirulinou. Chlorella se užívá ráno nalačno, spirulinu konzumujte s jídlem. Pokud užíváte společně i s mladým ječmenem, kunzumujte chlorellu až po mladém ječmenu.
Upozornění: Doplněk stravy neslouží jako náhrada vyvážené a pestré stravy.
Nepřekračujte denní doporučenou dávku.
Nevhodné pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy.
Těhotným a kojícím ženám doporučujeme konzumaci chlorelly konzultovat s lékařem.