- Himalájská kamenná růžová sůl (halit) pochází z Himalájí (Pákistánu) z fosilních ložisek starých přibližně 250 milionů let.
- Její narůžovělé zbarvení je způsobeno obsahem minerálů, zejména železa.
- Není rafinovaná, tedy je bez chemického zpracování.
- Proces tradičního zpracování už od těžby v dolech je čistě mechanický či ruční a umožňuje zachování přírodního charakteru himalájské soli. To ji odlišuje od běžné kuchyňské soli, která může obsahovat i jiná aditiva.
-
Použití: Himalájská růžová sůl hrubá je vhodná k dochucení všech nápojů a pokrmů dle libosti. Pro získání jemnější konzistence ji můžete používat z mlýnku.
-
Věděli jste, že? Himalájská sůl má nejstarší tradici již od roku 326 př.n.l., když její výskyt poblíž Khewry v Pandžábu odhalili koně vojáků Alexandra Velikého. Koně při odpočinku olizovali slané skály. Dochované záznamy o těžbě himalájské soli jsou z roku 1200 n.l.
Hmotnost: 400 g
Složení: jedlá sůl, obsah NaCl min. 98 %
Skladování: v suchu a temnu do 25 °C
Trvanlivost: min. 2 roky
Země původu: Pákistán
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: Neobsahuje alergeny