Může být označovaná také jako bílá a v našich zeměpisných šířkách se používá k nakládání, do marinád a k výrobě hořčice. Indové jsou při jejím použití podstatně kreativnější. Žlutá a černá hořčičná semínka jsou v jihoindické kuchyni obzvláště důležitá a před použitím do Ghee (přepuštěné máslo) se praží, čímž dostane ostrá chuť ořechový nádech. Opražená semínka skvěle chutnají na rybě nebo zelenině. Kromě toho jsou součástí kari-past a kořenících směsí. Kdo rád experimentuje, může hořčičná semínka také nakličovat a tyto chutné lehce ostré klíčky použít do salátů.
Návod na přípravu:
Příběh Sonnentoru se začal psát v roce 1988, kdy chtěl mladý Rakušan Johannes Gutman podpořit zemědělce ze svého rodného chudého kraje. Začal proto objíždět místní trhy s jejich bylinkami, čaji a kořením. Prodával přitom jen ekologicky vypěstované plodiny a nabízel je spolu s příběhem lidí, kteří je vypěstovali.
To platí pro Sonnentor dodnes a platí to i pro český Sonnentor, který vznikl v roce 1992 a sídlí v jihomoravských Čejkovicích.
V Sonnentoru si zakládají na dlouhodobých partnerstvích se svými biopěstiteli, ať už doma, nebo ve světě. Realizují přitom myšlenku Johannese Gutmanna, aby se zemědělec se stal opět „zemědělcem“ a zajistil sobě a své rodině slušné živobytí. Poznávacím znamením výrobků Sonnentoru jsou – kromě vysoké kvality toho, co je zabaleno uvnitř – také krásné obaly s milými ilustracemi. Díky tomu jsou jejich výrobky ideální jako dárky.
Fólii z celulózy je možné zkompostovat. Jedná se o složku pocházející z přírodních zdrojů.