Slaďoučké, šťavnaté rozinky nutričně i chuťově vyladí sladká jídla, ale přidávají se i do slaných jídel. Rozinky taktéž hrozinky jsou sušené plody vinné révy. Díky sušení dochází k procesům a výsledkem je vysoká koncentrace přirozeně vyskytujících se cukrů v sušeném ovoci. Neobsahují přidaný cukr, SO2, stabilizátory, přidaný tuk. Naše rozinky jsou neošetřené oxidem siřičitým, který se aplikuje v poslední fázi procesu zpracování rozinek. Výsledné zbarvení rozinek je tmavší oproti rozinkám ze stejné odrůdy vinné révy ošetřených oxidem siřičitým. Rozinky se suší tradičně 40 dní na slunci a vlivem karamelizace tmavnou.Oxid siřičitý se používá pouze k prodloužení trvanlivosti, na spotřebitele to má negativní dopady, proto doporučujeme sušené ovoce konzumovat bez ošetření SO2. Výhody: přirozeně sladká chuť zdroj energie zdroj vlákniny bez přidaného cukru bez ošetření oxidem siřičitým SO2 Použití: Rozinky jsou určeny k přímé spotřebě. Přidejte rozinky do kaše, do granoly, do těsta při pečení, do jídel při vaření nebo je použijte v RAW kuchyni. Velmi chutná je kombinace jablek, skořice a rozinek! Věděli jste že? Slovo rozinka pochází z německého die Rosine, které má původ ve francouzském raisin, což v doslovném překladu znamená suchý hrozen. Prapůvodní základ slova je v latinském racēmus–v překladu– zrno, hrozen. Hrozinky se postupně odvodily od slova hrozen a dle současných pravidel pravopisu jsou obě varianty pravopisně správné. Složení: rozinky, slunečnicový olej Výživové hodnoty (100 g): Energetická hodnota:1264 kJ / 302 kcal Tuky:0,5 g z toho nasycené mastné kyseliny:0,15 g Sacharidy:79,5 g z toho cukry:59,2 g Bílkoviny:3,4 g Vláknina:3,4 g Sůl: 0 g Země původu: Turecko Prodávající: GOODIE s.r.o.