Nádherně modré a šťavnaté švestičky si zaslouží zpracovat a vytvořit z nich pochoutku. Připravili jsme vám voňavou, sladce delikátní švestkovou zavařeninu. Švestková zavařenina nám slouží jako zásobárna energie v zimních měsících. Už naši předkové znali švestky a byly pro ně v jakékoli formě cennou potravinou.
Švestkovou zavařeninu můžeme použít jako náplň lineckého koláčku anebo do rychlého drobenkového koláče. Je výborná k bramborovým plackám, do jogurtu nebo ji můžeme použít jako omáčku ke zvěřině, kachně nebo k jemnému a chutnému masu. Náramně pasuje k výrazným sýrům např. Gorgonzola, Roquefort.
A co ještě?
Ručně a šetrně vyráběná švestková zavařenina s portským vínem Čechách je bez chemických konzervantů, aromat, lepku, laktózy, ořechů a GMO.