Višně spolu s třešněmi a jahodami patří k prvnímu zralému letnímu ovoci. Čím je plod višní tmavší, tím vyšší obsah cenných minerálů má.
Šťáva z višní má osvěžující a příjemně kyselou chuť.
**Tip:**Pro chladné zimní večery je višňový mošt výborný ohřátý.
Mošty, pyré a další produkty jsme začali vyrábět pod značkou Ovocňák v moštárně v Rudicích a od roku 2019 i na farmě v Beckově na Slovensku. Od dubna 2023 máme kompletně výrobu přesunutou na farmu, protože blíže našemu ovoci již ani být nelze. Vyrábíme převážně z ovoce a zeleniny od sadařů a pěstitelů z Moravy, západního Slovenska a v případě nepřízně počasí i okolních zemí. Asi třetinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme.