Zrající kravský sýr, který zraje v našem sklepě minimálně 60 dnů od výroby.
První 2 týdny sýr potíráme Brevibacterium linens a po té 4 týdny tmavým nepasterovaným poličským pivem 10° - Měšťanský pivovar Polička.
Sýr se vyrábí ručně s minimem strojního zpracování.
Je ideální volbou pro gurmány, kteří si chtějí dopřát něco speciálního – skvěle se hodí k pečivu, na sýrové talíře, nebo jako doplněk k dobrému pivu či vínu.
Vakuově baleno.
Hmotnost: 200 až 220 g
Složení: mléko, syřidlo, mlékárenské kultury, sůl, černé pivo
Skladování: 4-8 °C
Země původu: Česká republika
Přídatné látky: E327 – Laktát vápenatý
Alergeny: 7 - Mléko
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 58 dnů
Typ mléka: Kravské
Obsah tuku: Plnotučné
Ošetření: Šetrně pasterováno
Typ syřidla: HANNILASE ® /MICROLANT ® je mikrobiální koagulant mucorpepsinu vyrobený fermentací za použití vybraného kmene houby Rhizomucor miehei