Toto svěží zelené pesto je postavené na intenzivní chuti petrželových listů a výraznosti čerstvého česneku. Oříškový podtón dodává slunečnicové semínko, které spolu s citronovou šťávou a lahůdkovým droždím vytváří příjemně vyváženou, lehce pikantní omáčku se základem v kvalitním olivovém oleji. Je to ideální "startovací" pesto zvláště pro pány, nepolíbené tzv. "příliš zelenými potravinami". Naopak, jakmile jednou ochutnají vyžadují pak stále jen to samé. Petržel česnekové pesto je i díky výraznosti a oblibě česneku nejprodávanější.
Použití v kuchyni
Na těstoviny nebo noky – dodá pokrmům svěžest a přírodní zelený charakter.
Do polévek a luštěninových jídel – zvýrazní chuť a doplní aromatiku.
Jako pomazánka na pečivo – ideální k čerstvému chlebu nebo k slaným krekrům.
Do zálivek a marinád – přirozeně oživí saláty nebo grilovanou zeleninu.