Maqui je nazýváno ovocem dlouhověkosti. Chrání tělo před vlivem oxidačního stresu a volných radikálů.
Kolébkou bobulovitých plodů maqui jsou tropické pralesy Jižní Ameriky.
Drobné tmavě fialové bobule podobné našim borůvkám užívali andští indiáni po tisíce let jako elixír mládí a dlouhověkosti.
Prášek z plodů maqui se získává ze zralých bobulí, které jsou ihned po sklizni lyofilizovány neboli sušeny mrazem. Díky tomu je zachováno až 95 % původních vlastností, jako je barva, vůně, chuť a obsah zdraví prospěšných látek.
Tmavě fialová barva maqui signalizuje, že obsahuje barvivo anthokyany a že se bude jednat o antioxidant.
Stejné barvivo obsahují třeba borůvky nebo bobule acai.
Maqui je ale v obsahu antioxidantů výrazně převyšuje.
Dle stupnice ORAC bylo ve 100 g maqui naměřena hodnota 27600.
Pro srovnání borůvkám byla naměřena hodnota 6520.
Maqui je tak doplňkem stravy s nejvyšší naměřenou antioxidační hodnotou vůbec.
Použití:
Prášek z Maqui berry má příjemně sladkou borůvkovou chuť a vůni. Díky krásně fialové barvě můžete s maqui čarovat v kuchyni.
Kromě fialkového nádechu dodá vašim pokrmům neodolatelné aroma a spoustu živin.
Prášek můžete přidat do snídaňových kaší, jogurtu, ovocných smoothies nebo zeleninových šťáv.
Doporučené denní dávkování:
1 čajová lžička (3 g) denně.
Rozmíchejte ve 150 ml vody, nápoji nebo přidejte do pokrmu.