Ekofarma Babiny je rodinná farma v Českém středohoří výjimečná vlastním ekologickým chovem masného skotu a vlastní bez stresovou porážkou. Maso standardně zraje na sucho min. 14 dní a steaky navíc necháváme dozrát na mokro ve vakuovém balení min. 45 dní, což masu dodává jedinečnou křehkost, šťavnatost a následně i chuť.
Nožina (nebo také Osso Buco) je vynikající maso. Najdeme jej na zadní kýtě těsně nad kolenem. Maso obsahuje morkovou kost a je vhodné k pomalému dušení při nízké teplotě. Díky morku se maso prakticky nemusí podlévat, protože morek se při dlouhém pečení rozpouští a pouští výbornou chuť do celého pokrmu. Ideální pro pečení se zeleninou nebo vínem.
Vakuově baleno.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.