Krůtí horní stehno s kostí a kůží je vynikající maso, které se dá připravit na opravdu hodně způsobů. Někteří lidé jej přirovnávají k masu telecímu. Horní stehno lze vykostit a připravit vynikající rolády, dušené maso či řízky, a nebo lze jednoduše upéct.
Vřele doporučujeme vyzkoušet guláš z vykostěného horního stehna.
Ideální příprava pečení : délka pečení v hodinách = váze masa v kilogramech - tzn. že například krůtu 5 kg pečeme 5 hodin. Prvních 20 minut na 220 °C, potom stáhneme troubu na 160 °C, maso pečeme zakryté a půl hodiny před koncem odkryjeme, aby se vytvořila kůrka. Během pečení kontrolujeme a poléváme.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.