Pohanková krupice je ideální pro ranní bezlepkovou krupicovou kaši.
Meleme ji pro vás v celozrnné variantě v našem bezlepkovém bio mlýně. Využijete ji i na přípravu knedlíčků, noků a jemné zavářky do polévek a omáček. Pohanka je plodina, která na český stůl patří již od středověku. Je nutričně bohatá, má vysoký obsah vlákniny, bílkovin, vysoký obsah rutinu (flavonoid), obsahuje vitaminy skupiny B a minerální látky. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu.
Dalším velkým bonusem pohanky je její přirozená bezlepkovost. Je proto skvělou součástí jídelníčku bezlepkářů.
Víte že?
Jsme specialisti na zpracování pohanky. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992. Pohanku loupeme mechanicky, proto je světlá (druhý způsob je tepelně - pak je pohanka tmavá). Pohanka si tak zachová více hodnotných látek než při tepelném zpracování. Pohanku zpracováváme v unikátním bezlepkovém mlýně s velkou péčí, ručíme tak za její bezlepkovost a mimořádnou kvalitu.