Co je to a co s tím?
Kurkumová pasta je vyrobena z čerstvého kořene, proto si uchovává svou nádhernou žlutou barvu i vynikající plnou chuť.
Kurkuma, nebo také indický šafrán, má původ pravděpodobně právě v Indii. V indické kuchyni má své stálé místo a využívá se velmi často také v ájurvédě. Ajurvéda patří mezi nejstarší celostní medicínu na světě.
Pro svou výraznou barvu je kurkuma součástí různých kari koření, protože nádherně sytá barva vždy dodá jídlu optimismus, radost, chuť do života a povzbuzuje nás už při pohledu, než se pustíme do jídla.
My jsme si čerstvou kurkumu zamilovali a proto jsme vytvořili kurkumovou pastu jako ingredienci na vaření, ale když ochutnáte, zjistíte, že stačí namazat na bagetku a pochutnáte si velmi. Využití je velmi pestré, od čerstvého pečiva po přísadu do řady jídel teplé i studené kuchyně.
Velmi lahodná je jako dip k sýrům, zelenině, ale také na grilované pochoutky nebo k ochucení teplých jídel v podobě kari.
My jsme „polívkoví” a krémovým polévkám dodá šmrnc a vylepší barvu.
Obsahuje jen čtyři ingredience – kurkumu, olivový olej, umeocet a černý pepř.
Kurkuma je rozpustná v kvalitních tucích, proto je použit olivový olej extra panenský. V kombinaci s černým pepřem, který obsahuje bioperin (piperin), který dodává pepři ostrost, napomáhá vstřebávání kurkuminu a tím využije naše tělo blahodárné účinky kurkuminu na maximum.
A co ještě?
Ručně a šetrně v Čechách vyráběná pasta z kurkumy je bez chemických konzervantů, aromat, lepku a GMO.
Umeocet je vyráběn ze švestek umeboshi. Je to zcela přírodní produkt, který neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva.