Rib eye steak pochází z vysokého roštěnce, je vyříznut ze středu části žeber. Vykrajuje se mezi 6-12 žebrem.
Pro tento steak je charakteristické bohaté mramorování a tukové oko ve střední části steaku.
Tuku se ale určitě nebojte, protože právě díky němu chutná skvěle. Na jeho přípravu použijte výhradně dobře vyzrálý kus vysokého roštěnce, steak by měl být vysoký 3-4 cm.
Před grilováním by maso mělo mít pokojovou teplotu, jinak projde teplotním šokem a zničíte jeho skvělou chuť.
Naše prémiové hovězí má všech 5 „P”:
-
plemeno - charolais - plemeno známé v celém světe, je to velmi vysoký a osvalený skot
-
péče - o zvířata pečujeme s láskou, už v době před narozením, telata žijí 8-10 měsíců se svými matkami a pijí mateřské mléko dle libosti
-
pastva/potrava - naše zvířata jsou krmena pouze krmivem z vlastní produkce, z našich pastvin, plných bylin a travin, které u nás rostou po staletí a díky ekologickému hospodaření nejsou znehodnoceny chemickými látkami, pesticidy a herbicidy
-
prostředí - od jara do zimy se zvířata pasou na ekologicky obhospodařovaných bohatých pastvinách v chráněné krajinné oblasti Broumovsko, pro zimní pobyt a výkrm jsme zmodernizovali původní halu a postavili dvě další zcela nové
-
požitek - poslední P náleží skvělému požitku z masa našeho plemene, z toho, co je připraveno z nanejvýš kvalitního masa se stejnou láskou a úctou, s jakou bylo přistupováno k životu zvířete
Vakuově baleno.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.
Tipy na dárky: Dárky pro něj
Hmotnost: 400 až 500 g
Složení: BIO vyzrálé maso 30 dní v lednici Dry ager
Skladování: 0-5 °C
Země původu: Česká republika
Certifikace: BIO
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: Neobsahuje alergeny
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 8 dnů
Vlastní chov: Ano
Vlastní porážka: Ne