Hastrman je zrající sýr, který chutí připomíná sýry alpského typu, s jemnou příchutí medvědího česneku.
Hastrman nese název po zelené barvě od medvědího česneku.
Jemnou chuť tvoří zejména mléko zvířat, která tráví většinu roku na pastvě.
Zrání probíhá na dřevěných deskách v naši chladírně po dobu 60 dnů.
Jde o výrobu s minimem strojního zpracování (velký podíl ruční práce).
Vhodný k lehkým červeným vínům.
Před použitím doporučujeme rozbalit a nechat vydýchat při pokojové teplotě. Více vynikne chuť sýru.
Vakuově baleno.
Chováme 2 původní česká plemena - Česká straka, Česká červinka, a plemeno Jersey.
U českých plemen hlídáme křížení a šlechtění tak, aby se zachovali hodnoty A2 mléka, tuto hodnotu držíme i u mléka vykupovaného z blízké farmy. Z důvodu složitosti a nákladnosti na certifikaci však mléko jako A2 certifikované nemáme.