Domácí kysané zelí z Hrejkovic, bez konzervantů, používáme metodu klasického mléčného kvašení.
Jak správně se zelím nakládat?
-
Jako Organizátor zelí postavím a dám do chladu do 10 °C nebo do lednice. Tam počká na předání zákazníkovi. :-)
-
Jako zákazník doma povolím víčko od zelí, zmáčknu zelí tak, aby bylo ponořené ve své šťávě. Potom víčko zavřu, ale nedotáhnu, aby mohl produkt správně kvasit a dýchat. V chladu je proces kvašení sice zpomalen, ale stále probíhá - s dotaženým víčkem by vám po povolení mohlo zelí „vymalovat" celou kuchyni. :-)
Výrobek dodávaný ve vratném obalu: Obal není zálohovaný, ale až výrobek spotřebujete, můžete jej po domluvě se svým Organizátorem vrátit umytý na výdejní místo. Naši řidiči při předání nového zboží čisté obaly převezmou a následně je vrátíme zpět výrobci, kde vše znovu využijí. Tímto krokem nám pomůžete šetřit životní prostředí. Vrácení obalu však není povinné
Hmotnost: 3 000 g
Složení: zelí, sůl, mrkev, cibule, hořčičné semínko, kmín, koprové semínko
Skladování: v chladu a temnu
Země původu: ČR
Alergeny: 10 - Hořčice
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 4 měsíce
Velké balení: Ano
Vratný nezálohovaný obal: Ano