Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Nevíte, která Nekáva je pro Vás či obdarovaného ta pravá? Nevadí. Připravili jsme pro Vás speciální balíček vzorků naší Nekávové rodinky. Na výběr budete mít originální Nekávu s jemně oříškovou chutí a „kávovou“ hořkostí či Nekávu Masalu, která skvěle zahřeje a dodá tělu spousty prospěšných látek. Stejně tak i u Nekávy pro regeneraci či detox můžete díky směsi bylinek vychutnat lahodnou chuť a zároveň udělat pro tělo dobrý skutek.

Sada obsahuje:

  • Nekáva Original, 21 g
    Složení: BIO pražený ječmen bez kofeinu – mletá

  • Nekáva Zahřívací masala, 21 g
    Složení: pražený BIO ječmen (90 g), směs BIO koření (10 g) - BIO skořice, BIO hřebíček, BIO černý pepř, BIO zázvor, BIO muškátový oříšek

  • Nekáva Pro regeneraci, 21 g
    Složení: pražený BIO ječmen (90 g), směs BIO koření (10 g) BIO konopná herba CBD, BIO šípek, BIO šalvěj, BIO hřebíček, BIO nové koření

  • **Nekáva Pro detox, 21g **
    Složení: pražený BIO ječmen (90 %), směs BIO koření (10 %) - BIO ostropestřec mariánský, BIO kopřiva, BIO kurkuma, BIO rozmarýn, BIO kajenský pepř

**Příprava: **

Moka konvička
Do spodní části konvičky nalijeme vodu. Trychtýřovitý zásobník naplníme po okraj Nekávou, nestlačujeme. Množství Nekávy je dané velikostí konvice, na 4 šálky budeme potřebovat cca 30 g. Přišroubujeme horní část a přivedeme k varu. Konvici odstavíme ze sporáku těsně před dokončením extrakce.

French press
Na 100 ml vody budeme potřebovat 6-7 g Nekávy. Vsypeme požadované množství Nekávy do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93-94 °C. Pomalu zalijeme Nekávu horkou vodou, zamícháme a necháme 5-6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo.

Filtrovaná Nekáva
Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6-7 g Nekávy na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme Nekávu, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93-94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru.

Cold brew
Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství Nekávy (6-7 g na 100 ml vody), zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18-24 h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.

Nadmořská výška: 473 m. n. m.
Zpracování: praženo
Odrůda: Hordeum vulgare
Stupeň pražení: bez uvolnění akrylamidu
Oblast: Jeseníky
Charakteristika: chuť je lehce zemitá, hořká, na konci s nádechem ořechů
Kyselost: pH 7,1
Vhodné na: moka konvičku, french press, filtr
Hmotnost: 63 g
Složení: pro lepší přehlednost uvedeno v popisu
Skladování: v suchu
Trvanlivost: Rok od napražení
Země původu: ČR
Certifikace: BIO
Certifikace: Vegan Society
Bez plastového obalu: Ano
Alergeny: 1 - Obiloviny obsahující lepek