BIO Celozrnná rýže má u nás doma své místo už dlouhou dobu.
Objevili jsme právě tuto jasmínovou, která nám moc chutná, tak proč ji nedopřát i Vám?
Příprava:
- Rýži propláchněte vlažnou vodou. Zalijte studenou osolenou vodou nebo zeleninovým vývarem 1:2 vařte cca 15 min. bez pokličky.
- Nebo uvařte v rýžovaru.
- Nebo rozpalte olej, přidejte rýži a poté přilejte vodu a na mírném ohni vařte do změknutí.
- Nebo rýži propláchněte, vložte do hrnce, přidejte vodu 1:2, osolte, doprostřed vložte cibuli ve slupce bez kořenů, přikryjte a dejte péct do trouby na cca 160 °C. Pečte, dokud se neodpaří voda.
Hmotnost: 1 000 g
Složení: 100 % BIO celozrnná rýže jasmínová
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20 °C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Trvanlivost: 18 měsíců
Země původu: Thajsko/Kambodža
Certifikace: BIO
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: Neobsahuje alergeny
Energetická hodnota na 100 g/ml: 357 kcal
Tuky: 3,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g
Sacharidy: 72,6 g
- z toho cukry: 0,7 g
Vláknina: 3,6 g
Bílkoviny: 7,5 g
Sůl: 0,013 g