Přinášíme vám chuť balkánského slunce v našem ajvaru.
Přemýšleli jsme co s lilkem a hle, co třeba zkusit bálkánský kaviár nebo-li Ajvar? Takže tu máme další originální Titbit recepturu, která je šmrncnutá českou, ukrajinskou a i bulharskou kuchyní. Tak jen směle do toho a ochutnávejte.
Náš Ajvar je vegan, bez éček a zbytečných barviv, pasterovaný párou a vyrobený ručně.
Ajvar je oblíbený především na Balkáně. Používá se zde jako zeleninová pomazánka na chleba, příloha k masu, do zeleninových salátů nebo různých obložených chlebových placek podobných tortille či kebabu. Můžete ho použít při nakládání sýrů a nebo si ho zamíchat do těstovin a vlastně, do čeho chcete.
Proč Beze zbytku?
Některé kusy ovoce a zeleniny by díky svému nepravidelnému tvaru či jiné nefér skutečnosti skončily v kontejneru. Zachraňte s námi chuť a vyzkoušejte skvělé omáčky, chutney či pasty, které z těchto nechtěných kousků vyrábíme.