Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Kmín kořenný, odrůdy Prochan, putuje z pytle jihočeského zemědělce, který pěstuje šetrnějším způsobem, rovnou do pytlíčků pro vás. Toto běžně užívané koření výrazné chuti považujeme za samozřejmou součást pokrmů české kuchyně, ale většinou vůbec netušíme, jaké množství prospěšných látek a léčivých účinků je v něm ukryto.

Použití:
Vzhledem k tomu, že je bez tepelné úpravy velice tvrdý, vařením, dušením či pečením změkne, ochutí příjemně pokrm a vypustí do něj své účinné látky. Bohužel však tepelnou úpravou mnoho vitamínů a minerálů také ztrácí, takže můžeme použít oblíbený veganský postup aktivace semen, tedy namočit kmín na pár hodin do vody.

Kmín umí jídlo výborně dochutit, ale také konzervovat, proto se dává do kysaného zelí nebo různé nakládané zeleniny. Pokrmy, do kterých se přidává kmín, všichni známe - jedná se např. o vařené brambory, šťávy pod maso, polévky (kmínová, bramborová) nebo dušené zelí.

Hmotnost: 40 g
Složení: kmín kořenný odrůdy Prochan
Skladování: při pokojové teplotě
Trvanlivost: 3 roky
Země původu: Česká republika