Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.
426 Kč
426 Kč/kg
Doručíme již pozítří
BIO
Doručíme již pozítří

Maso z jehněčí plece má sytě červenou barvu a obsahuje více šlach, vaziva a tuku než kýta. Na celém povrchu se nachází tukové krytí – spodní část lze před úpravou odstranit, aby byl výsledný pokrm libovější. Jehněčí plec poskytuje velmi chutné a křehké maso, je však třeba počítat s delší dobou tepelné úpravy. Ideálně se hodí na dušení nebo pozvolné pečení, například na česneku nebo kořenové zelenině a víně. Díky vyššímu podílu tuku se uplatní i v mleté podobě – na kebaby, karbanátky nebo burgery.

Vakuově baleno. Fotografie je ilustrační.

Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.

Hmotnost: min. 1 000 g
Složení: jehněčí maso, 2-5 dní ve visu
Skladování: 0-5 °C
Země původu: Česká republika
Certifikace: BIO
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 4 dny
Vlastní chov: Ano
Vlastní porážka: Ano