Maso z jehněčí plece má sytě červenou barvu a obsahuje více šlach, vaziva a tuku než kýta. Na celém povrchu se nachází tukové krytí – spodní část lze před úpravou odstranit, aby byl výsledný pokrm libovější. Jehněčí plec poskytuje velmi chutné a křehké maso, je však třeba počítat s delší dobou tepelné úpravy. Ideálně se hodí na dušení nebo pozvolné pečení, například na česneku nebo kořenové zelenině a víně. Díky vyššímu podílu tuku se uplatní i v mleté podobě – na kebaby, karbanátky nebo burgery.
Vakuově baleno. Fotografie je ilustrační.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.