Hruškovice je ušlechtilý jemný ovocný destilát s nádhernou navinule sladkou, příjemně kořenitou charakteristickou chutí a vůní, vyrobený z Clappovy máslovky. Clappova máslovka je stará letní odrůda amerického původu vyšlechtěná kolem roku 1860 na zahradě Th. Clappa. Je charakteristická svými velkými zelenožlutými plody s červeným líčkem. Chuť je šťavnatá, máslovitá, sladká, příjemně kořenitá. To se samozřejmě přenáší i do našeho vynikajícího destilátu krásnou vůní a dlouhým dozvukem hrušky na jazyku.
Veškeré použité ovoce na výrobu pochází ze sadů jižní Moravy. Proces destilace probíhá na originálním a dnes skutečně unikátním dvoukotlovém destilačním zařízení, čímž je zajištěna skutečná originalita tradičního a kvalitního slováckého destilátu.
Námi doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10–18 °C. Není nejmenší důvod destilát chladit a nebo dokonce vymrazovat!